Πολιτική και Οικονομία, Πανεπιστήμιο, Αθλητικά, Κόσμος, Διάφορα, Θεσσαλονίκη News, Κοινωνία

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Δήλωση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης για την πρωτοβουλία #anoixtessxoles.gr

 Σε δηλώσεις του στον δημοσιογράφο του newn.gr ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καραγιάννης, έδωσε απαντήσεις για τη στοχοποίηση της οργάνωσης σχετικά με το site anoixtessxoles.gr
         Σε ερώτηση σχετικά το αν η ΟΝΝΕΔ βρίσκεται πίσω από το εν λόγω site δήλωσε: "Όποιος έχει δει το site της οργάνωσης δε θα δυσκολευτεί να καταλάβει ότι είναι δική μας πρωτοβουλία και σας λέω ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες. Άλλωστε είμαστε οι μοναδικοί που υποστηρίζουμε το ανοικτό πανεπιστήμιο. Από τις υπόλοιπες δυνάμεις άλλες κατακρίνουν το κλείσιμο δίχως να κάνουν κάτι για αυτό κι άλλες κρατούν κλειστό το πανεπιστήμιο."
         Στη συνέχεια ο Πρόεδρος ρωτήθηκε για το αν συμφωνεί με την απομάκρυνση των διοικητικών από τα πανεπιστήμια και το αν η ύλη εργασίας μπορεί να έλθει εις πέρας με λιγότερο προσωπικό, για να απαντήσει: "Δε συμφωνούμε με καμία απομάκρυνση και με κανέναν άνθρωπο εκτός εργασίας ειδικά στις περιόδους που ζούμε. Από την άλλη όμως, υπήρχαν για χρόνια καταστάσεις στο πανεπιστήμιο που συντηρούνταν και που για να ανατραπούν απαιτούν τομές . Το ότι το πανεπιστήμιο δε λειτουργούσε όπως θα έπρεπε για πολλά χρόνια είναι νομίζω κάτι που το ξέρουμε όλοι μας. Ευχής έργον να μην απομακρυνθεί κανείς από τη δουλειά του. Αλλά και σε αυτό νομίζω πως η κλειστή σχολή δεν αποτελεί λύση. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε και όλη εκείνη την ταλαιπωρία που υφίστανται οι φοιτητές και οι οικογένειες που τους συντηρούν."
        Τέλος, ο κος Καραγιάννης ρωτήθηκε γιατί δεν βάλανε το λογότυπο της ΟΝΝΕΔ στο site εφόσον αυτό αποτελούσε δική τους πρωτοβουλία. "Η ιστοσελίδα δε δημιουργήθηκε για να προβληθεί η οργάνωση μας αλλά για να αναδειχθεί το πρόβλημα των κλειστών σχολών", απάντησε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου