Πολιτική και Οικονομία, Πανεπιστήμιο, Αθλητικά, Κόσμος, Διάφορα, Θεσσαλονίκη News, Κοινωνία

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Βύρων Πολύδωρας: «Δημεύουν» τα χωράφια μας!

Κατά της φορολόγησης των αγροτεμαχίων τάσσεται με άρθρο του ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, λέγοντας ότι «επιχειρούν τώρα να τα δημεύσουν μέσω της φορολογίας, μολονότι κάτι τέτοιο είναι προδήλως αντισυνταγματικό».

Ο κ. Πολύδωρας κάνει εκτενή αναφορά στη σχέση των Ελλήνων με τη γη, σημειώνοντας ότι «τα χωράφια των Ελλήνων δεν είναι φορολογητέα ύλη. Είναι συστατικό ζωής. Του Έλληνα. Και απόδειξη της ιστορικής επιβίωσής του».

Τα χωράφια αυτά, όπως αναφέρει, ήταν και είναι για τους Έλληνες «ο τόπος της ψυχολογικής ασφάλειάς τους. Το δυνητικό τους καταφύγιο» και προσθέτει:

«Αυτά τα χωράφια επιχειρούν τώρα να τα δημεύσουν μέσω της φορολογίας, μολονότι κάτι τέτοιο είναι προδήλως αντισυνταγματικό. Το άρθρο 17 του Συντάγματος λέει: "Η ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του Κράτους και κανένας δεν την στερείται παρά μόνο για δημόσια ωφέλεια ύστερα από αποζημίωση...". Δεν λέει ύστερα από δήμευση μέσω φορολογίας».

Ο Β.Πολύδωρας καταλήγει στι άρθρο του: «Τώρα, και πάντοτε όσο υπάρχουν ακόμη Έλληνες, η φορολόγηση-δήμευση των χωραφιών μας δεν περνάει. Ας το καταλάβουν καλά! Όσο γίνεται πιο γρήγορα, τόσο πιο καλά. Για την κοινωνική ειρήνη και συνοχή!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου