Η ιστορία της μικρής Μαρίας που εντοπίστηκε στον καταυλισμό των τσιγγάνων στα Φάρσαλα,έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον, απασχολώντας πολλά ΜΜΕ του εξωτερικού και κυρίως τα βρετανικά μέσα που την συγκρίνουν με την Μαντλίν Μακάν η οποία είχε απαχθεί από θέρετρο της Πορτογαλίας πριν από έξι χρόνια.
Παγκόσμια συγκίνηση για την μικρή Μαρία 
Δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα, που δέχεται η αστυνομία στην Λάρισα, από διεθνή μέσα ενημέρωσης (CNN, SKY NEWS, TIMES...) αλλά και από πολίτες, που ενδιαφέρονται για το θέμα και για την ταυτότητα της μικρής.
Το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων, είναι αυξημένο και λόγω του γεγονότος ότι, η περίπτωση της μικρής Μαρίας (όπως δηλώθηκε ότι είναι το όνομα της), έχει αναζωπυρώσει τις ελπίδες για την ανεύρεση και του μικρού Μπεν που εξαφανίστηκε στην Κω πριν 15 χρόνια, αλλά και της μικρής Μαντλίν, που εξαφανίστηκε από τουριστικό θέρετρο στην Πορτογαλία τον Μάιο του 2007.
Μάλιστα, για την περίπτωση της Μαντλίν, στις αρχές της εβδομάδας, κατά σύμπτωση, δόθηκαν στην δημοσιότητα νέα στοιχεία, καθώς και φωτογραφίες του παιδιού, όπως μπορεί να είναι σήμερα αλλά και το σκαρίφημα ενός άνδρα, που φέρεται ότι είναι πιθανόν να εμπλέκεται στην υπόθεση της εξαφάνισης της.
Όλα τα δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου αναφέρονται εκτενώς στο θέμα, συγκρίνοντας τις δυο περιπτώσεις, επισημαίνοντας ότι η ελληνική αστυνομία έχει απευθύνει διεθνή έκκληση για να εξακριβωθεί η ταυτότητα του 4χρονού κοριτσιού.
Μάλιστα στην Daily Mirror το θέμα φιλοξενείται σε όλη την πρώτη σελίδα, με τον τίτλο: «Γονείς της Μαντελίν: «Το κλεμμένο κορίτσι μας δίνει ελπίδες»». Το ρεπορτάζ τονίζει ότι η «εύρεση» της μικρής Μαρίας δίνει ελπίδες στην οικογένεια της Μαντλίν ΜαΚάν πως μπορεί η κόρη τους να βρεθεί ζωντανή. «Αυτό δίνει στην Κέιτ και τον Γκέρι μεγάλη ελπίδα πως η Μαντλίν μπορεί να βρεθεί ζωντανή» λέει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα εκπρόσωπος της οικογένειας ΜαΚάν.
Η Μαντλίν ΜαΚάν χάθηκε σε τουριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας πριν από 6 χρόνια μέσα από το διαμέρισμα όπου παραθέριζε μαζί με τους γονείς της. Πρόσφατα η ιστορία της ήρθε ξανά στο προσκήνιο, μετά και την παρέμβαση του βρετανού πρωθυπουργού καθώς βρέθηκαν νέα στοιχεία που αφορούν την εξαφάνιση στης. Έτσι ο φάκελος της ξανάνοιξε από την Σκότλαντ Γιάρντ. Είναι αξιοσημείωτο ότι μόλις πριν από μερικές μέρες δόθηκαν στην δημοσιότητα τα σκίτσα δύο αντρών που θεωρούνται ύποπτοι για την αρπαγή του τότε 3χρόνου κοριτσιού.
Επιπλέον στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά και παραλληλισμός και με την άλλη ιστορία απαγωγής μικρού παιδιού που απασχολεί εδώ και χρόνια την κοινή γνώμη στην Βρετανία. Του μικρού Μπεν που χάθηκε στην Κω τον Ιούλιο του 91.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το 1996 ένας φυλακισμένος στις φυλακές της Λάρισας είχε πει στην αστυνομία ότι τον Μπεν κρατούσε μια οικογένεια τσιγγάνων στην Λάρισα.
Ο άνθρωπος αυτός ονομάζεται Αντώνης Μπέντζιος και όπως υποστηρίζει είχε βρεθεί στον εν λόγω καταυλισμό καθώς αναζητούσε τον δικό του γιο. Εκεί είδε «ένα αγόρι που έμοιαζε ξένο με την οικογένεια.» Έτσι, λοιπόν ρώτησε από πού είναι το παιδί για να λάβει την απάντηση από τον πατέρα της οικογένειας «τον έχουμε από την Κω».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Daily Star: ««Μαντλίν» Βρέθηκε στην Ελλάδα». Ανανεώνονται οι ελπίδες καθώς το «κλεμμένο» κορίτσι βρέθηκε σώο σε καταυλισμό τσιγγάνων».
Η εφημερίδα Daily Mail με την σειρά της, λέει στον τίτλο της «Το μυστήριο της Μαρία βαθαίνει καθώς οι ελληνικές αρχές αποκάλυψαν ότι το τετράχρονο ξανθό κορίτσι που έχει «απαχθεί από τσιγγάνους» μιλάει μόνο μια δυσνόητη γλώσσα των Ρομά».
Η εφημερίδα μιλάει για σπείρα των τσιγγάνων σε όλη την Ευρώπη η οποία «εμπορεύεται εκατοντάδες παιδιά σε διάφορες χώρες της ηπείρου. Όπως υποστηρίζει, πρόκειται για ένα «διεθνές κύκλωμα εγκληματιών» που αγοράζει και πουλάει παιδιά από την μια χώρα στην άλλη.
Επίσης τονίζει ότι πολλά παιδιά, «μικρά αγόρια και κορίτσια της ηλικίας των 10 ετών» χρησιμοποιούνται από το οργανωμένο έγκλημα για απάτες. Τα παιδιά αυτά βγάζουν πάνω από 2400 ευρώ τον μήνα, υποστηρίζει η εφημερίδα. «Πιστεύεται ότι περίπου 200 παιδιά βρίσκονται μπλεγμένα σε αυτό το κύκλωμα», επισημαίνει η Daily Mail.
Η εφημερίδα Times γράφει: « Μυστήριο από την «απαγωγή ενός κοριτσιού 4 ετών που βρέθηκε σε καταυλισμό τσιγγάνων στην Ελλάδα».
Το BBC εστιάζει την προσοχή του στην έκκληση που έχει κάνει η Ελληνική αστυνομία για να βρεθούν οι γονείς της Μαρίας. « Η Ελληνική αστυνομία κάνει έκκληση για το μυστήριο ξανθό κορίτσι» είναι ο τίτλος στην ιστοσελίδα του βρετανικού δικτύου το οποίο επισημαίνει ότι η έκκληση της αστυνομίας δεν περιορίζεται στην Ελλάδα, αλλά είναι διεθνής, καθώς το κοριτσάκι θα μπορούσε να κατάγεται από την βόρεια ή την ανατολική Ευρώπη.
Ο τίτλος του Sky News ίναι: «Μυστήριο για το ξανθό παιδί που βρέθηκε σε καταυλισμό».
Αντίστοιχα και τo Channel 4 στο ρεπορτάζ του μιλάει για το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει την υπόθεση του τετράχρονου κοριτσιού που βρέθηκε σε καταυλισμό τσιγγάνων στην Ελλάδα.