Πολιτική και Οικονομία, Πανεπιστήμιο, Αθλητικά, Κόσμος, Διάφορα, Θεσσαλονίκη News, Κοινωνία

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Πανεπιστήμια: Στα άκρα η κόντρα διοικητικών με την κυβέρνηση

Στα άκρα φαίνεται πως οδηγούνται οι σχέσεις διοικητικών υπαλλήλων με κυβέρνηση. Η απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων να συνεχίσουν για έβδομη εβδομάδα την απεργία τους αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο…

το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των απεργών στο Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίζεται στο πολυτεχνείο και το πανεπιστήμιο της Αθήνας όπου δεν έχουν γίνει καν οι εγγραφές και πλέον το υπουργείο Παιδείας που ως την περασμένη εβδομάδα απέρριπτε το ενδεχόμενο επιστράτευσης αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.
Αύριο Τρίτη εκπνέει η προθεσμία για τους διοικητικούς υπαλλήλους για να απογραφούν στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα.Μετά την απογραφή, θα γίνει η μοριοδότηση των προσόντων τους προκειμένου να επιλεγούν οι 1.349 που θα μπουν στη δεξαμενή της διαθεσιμότητας. Όσοι διοικητικοί υπάλληλοι δεν απογραφούν θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία.
Η Σύνοδος των Πρυτάνεων έχει ζητήσει την αναστολή της απόφασης της κυβέρνησης που θέτει σε διαθεσιμότητα 1.349 διοικητικούς υπαλλήλους από οκτώ πανεπιστήμια, προκειμένου να αναζητηθεί συναινετική λύση.
Εν τω μεταξύ, η απεργιακή επιτροπή των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μέσω ανακοίνωσής της, διαψεύδει τις πληροφορίες ότι το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο θα λειτουργήσει τη Δευτέρα με αυξημένο προσωπικό ασφαλείας, εν μέσω συνεχιζόμενης απεργίας προκειμένου να πραγματοποιηθούν εγγραφές πρωτοετών φοιτητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου