Πολιτική και Οικονομία, Πανεπιστήμιο, Αθλητικά, Κόσμος, Διάφορα, Θεσσαλονίκη News, Κοινωνία

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Υπέρ των Ελλήνων ο πρόεδρος της Κομισιόν- "Τα ρίχνει" στην ελληνική κυβέρνηση

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, υποστηρίζει πως αν και οι Έλληνες πολίτες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική και δεν έχει πράξει όσα έπρεπε.
Σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα Bild, ο Μπαρόζο σε ερώτηση που του έγινε για το εάν χάνει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση λόγω των διαρκών καθυστερήσεων στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, απάντησε πως «τα προηγούμενα χρόνια οι Έλληνες έκαναν απίστευτα πολλά. Οι θυσίες των πολιτών είναι τεράστιες. Είναι όμως επίσης αλήθεια ότι ορισμένες μεταρρυθμίσεις δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη. Εδώ η Αθήνα θα πρέπει να παρουσιάσει αποτελέσματα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μέσω των προγραμμάτων βοήθειας για την Ελλάδα και τις άλλες υπερχρεωμένες χώρες, σταθεροποιήθηκε εμφανώς η ευρωζώνη στο σύνολό της».
«Δεν υπάρχει κίνδυνος για Grexit και κατάρρευση της Ευρωζώνης- Αποδείξαμε ότι έχουμε πολιτική βούληση»
Ο Μπαρόζο συνεχίζει να τάσσεται κατηγορηματικά κατά ενός νέου ενδεχόμενου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, καθώς όπως τόνισε «αυτό θα έφερνε μόνον νέα αναστάτωση στην Ευρωζώνη και ανασφάλεια στους επενδυτές. Πέραν αυτού ένα δεύτερο κούρεμα θα είχε συνέπειες και για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης που στηρίζουν οικονομικά την Ελλάδα. Οι φορολογούμενοι στις χώρες αυτές δεν θα το δέχονταν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου