Πολιτική και Οικονομία, Πανεπιστήμιο, Αθλητικά, Κόσμος, Διάφορα, Θεσσαλονίκη News, Κοινωνία

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Μέτωπο βουλευτών και υπουργών που λένε «ως εδώ» για την τρόικα

Ισχυρό μέτωπο έχει συγκροτηθεί στους κόλπους των κυβερνητικών βουλευτών, οι οποίοι, στον απόηχο του κλίματος έντασης που προέκυψε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, διαμηνύουν ότι οι αντοχές έχουν εξαντληθεί και δεν είναι διατεθειμένοι να υποστηρίξουν νέα μέτρα.

Σε αυτό το κλίμα έχει αυξηθεί η δραστηριότητα των «γαλάζιων» βουλευτών, οι οποίοι καταθέτουν με μεγάλη συχνότητα ερωτήσεις, κυρίως προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τις οποίες εκφράζουν την αντίθεσή τους σε διάφορα ζητήματα, όπως τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων ή το πετρέλαιο θέρμανσης.

«Είμαστε μία ομάδα 55-60 κατ' αρχήν συναδέλφων της ΝΔ που καταθέσαμε δύο αντιπροσωπευτικές ερωτήσεις ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής» δηλώνει στην κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης. 

«Το μήνυμα που εκπέμπεται είναι σαφές και με πολλούς αποδέκτες στο εσωτερικό ή το εξωτερικό [...] Κατανοούμε την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Διαφωνούμε όμως με λογικές οριζόντιων μέτρων» προσθέτει ο κ. Στυλιανίδης. 

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν εκφράζει ανησυχία για τις αντιδράσεις στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. «Μεταφέρουν την αντίδραση της κοινωνίας και αυτό είναι υγεία» λένε χαρακτηριστικά συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Βήμα της Κυριακής.

«Για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων. Η Ελλάδα έχει τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της και αυτό αναμένει από τους εταίρους της» δήλωσε εξάλλου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε στενούς του συνεργάτες, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής. 

«Δεν εκβιαζόμαστε ούτε εκβιάζουμε. Δικαιούμαστε λύση σε ό,τι αφορά το χρέος, άμεσα, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο» φέρεται να διαμήνυσε ο πρωθυπουργός κατά τις συναντήσεις του με τον Ζοζέ Μπαρόζο, την Κριστίν Λαγκάρντ και με τον επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ.

Μέτωπο εξάλλου φέρεται να έχει δημιουργηθεί και μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης, οι οποίοι ζητούν να σταματήσουν οι συναντήσεις πολιτικών παραγόντων με τους εκπροσώπους της τρόικας. «Οι υπάλληλοι με τους υπαλλήλους» είναι η γραμμή πολλών υπουργών. «Καιρός να τελειώνουμε με τους 'χαρτογιακάδες'» έλεγε στο Βήμα κεντρικός υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου