Πολιτική και Οικονομία, Πανεπιστήμιο, Αθλητικά, Κόσμος, Διάφορα, Θεσσαλονίκη News, Κοινωνία

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Η αλλοίωση της αλήθειας από το MEGA και η παρέμβαση Τζιτζικώστα για την πρόσκληση της ΧΑ στην παρέλαση

Απίστευτο παιχνίδι με τη νοημοσύνη των τηλεθεατών από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega στη διάρκεια της παρουσίασης της πολιτικής κόντρας μεταξύ Τζιτζικώστα και Μπουτάρη για το θέμα της πρόσκλησης της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Για την ένσταση του Μπουτάρη σχετικά με το πρόσκληση της Χρυσής Αυγής ενημερωθήκατε πρώτοι από το thestival.gr ΕΔΩ.
Η πρόσκληση εκπροσώπου του κόμματος της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση παρουσιάστηκε τόσο από τον ρεπόρτερ όσο και από τους σχολιαστές του δελτίου ειδήσεων του MEGA ως προσωπική απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.
Στην πραγματικότητα η πρόσκληση των επισήμων είναι αρμοδιότητα του τμήματος δημοσίων σχέσεων της Περιφέρειας. Στην προκείμενη περίπτωση θα αποτελούσε πειθαρχικό παράπτωμα για τον τμηματάρχη δημοσίων σχέσεων να μην προσκαλέσει οποιοδήποτε από τα κοινοβουλευτικά κόμματα στην παρέλαση, δεδομένου ότι αυτό προβλέπεται από το πρωτόκολλο.
Επίσης, αποκρύφτηκε από το ρεπορτάζ το σκέλος της γραπτής απάντησης του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας που αναφερόταν στην δωρεά 5.000 ευρώ από τη Χρυσή Αυγή στην φιλοζωική οργάνωση που ίδρυσε ο Γιάννης Μπουτάρης.
Λίγη ώρα αργότερα ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε να παρέμβει τηλεφωνικά στο δελτίο ειδήσεων του MEGA για να αποκαταστήσει την αλήθεια. «Πολλοί παραβιάζουν το νόμο δεν είμαι ένας από αυτούς. Θα παραβίαζα το νόμο εάν έδινα εντολή να μην αποσταλεί πρόσκληση στην Χρυσή Αυγή. Ας θέσουν την Χρυσή Αυγή εκτός νόμου εάν θέλουν» είπε ο Περιφερειάρχης.
Ο κόσμος δεν είναι αφελής. Έχει το δικαίωμα να γνωρίζει όλες τις πτυχές μίας είδησης. Η απόκρυψη μέρους της αλήθειας οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα και δεν συνάδει με τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου