Πολιτική και Οικονομία, Πανεπιστήμιο, Αθλητικά, Κόσμος, Διάφορα, Θεσσαλονίκη News, Κοινωνία

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Πως να πάρετε ρέστα από τα μηχανήματα των λεωφορείων του ΟΑΣΘ

Τα μηχανάκια του ΟΑΣΘ μπορούν να δώσουν ρέστα ή καλύτερα και πιο σωστά μπορούν να μας «χαλάσουν». Απλά κανείς δεν μας το είχε πει ως τώρα και φυσικά δεν αναφέρουν τον τρόπο οι οδηγίες πάνω στα μηχανάκια. Είναι περιττό να αναφέρουμε τους λόγους που δεν γίνεται αυτό.
Πως ακριβώς γίνεται; Έστω ότι θέλει ένας φοιτητής ή μαθητής να βγάλει ένα εισιτήριο που κοστίζει 50 λεπτά και διαπιστώνει ότι έχει στην τσέπη του ένα κέρμα του ευρώ. Αν πατήσει για να βγάλει εισιτήριο των 50 λεπτών και βάλει το ευρώ του το μηχάνημα όπως όλοι ξέρουμε θα του βγάλει το εισιτήριο χωρίς να του επιστρέψει τα 50 λεπτά πίσω.
Κοιτάξτε τώρα τι μπορεί να κάνει για να χαλάσει το κέρμα του ευρώ σε ψιλά. Έχει 1 ευρώ οπότε πρέπει να πατήσεις ένα εισιτήριο που κοστίζει περισσότερο πχ των 2 ευρώ και να βάλει το κέρμα του ενός ευρώ στο μηχάνημα. Φυσικά το μηχάνημα δεν θα το δώσει το εισιτήριο γιατί έβαλε λιγότερα χρήματα.
Αμέσως μόλις βάλει το ευρώ θα πρέπει να πατήσει το κόκκινο κουμπί που βρίσκεται πάνω πάνω στο μηχάνημα τόσες φορές όσες θέλει να διαιρέσει το ένα ευρώ που έβαλε. Αν το πατήσει 2 φορές τότε το μηχάνημα θα του δώσει το ευρώ του σε ρέστα. Αν έχει πενηντάλεπτα μέσα θα του δώσεις εκτός απροόπτου 2 πενηντάλεπτα. Αν δεν έχει θα του δώσει 2ολεπτα και 10λεπτα. Στην χειρότερη περίπτωση θα του δώσει το κέρμα του ευρώ πίσω.
Χρήσιμο κόλπο δεν συμφωνείτε;
Στα καινούρια μηχανήματα το παραπάνω κόλπο δυστυχώς δεν λειτουργεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου