Πολιτική και Οικονομία, Πανεπιστήμιο, Αθλητικά, Κόσμος, Διάφορα, Θεσσαλονίκη News, Κοινωνία

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Οι απίστευτοι διάλογοι Άκη - Σμπώκου



Νέους διαλόγους-φωτιά μεταξύ Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννη Σμπώκου έφερε στο φως η τηλεοπτική εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Στη συνομιλία που ακολουθεί, γίνεται λόγος για κατευθυνόμενο δημοσίευμα στην εφημερίδα REAL, του Νίκου Χατζηνικολάου, που μιλά για την αγορά των υποβρυχίων και βάλλει κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο Γιάννης Σμπώκος ακούγεται να μιλά στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας για το δημοσίευμα που του έστειλε μέσω e-mail. Στο τραπέζι πέφτουν τα ονόματα του εκδότη αλλά και του Βαρδή Βαρδινογιάννη. «Αυτός (σ.σ. ο Νίκος Χατζηνικολάου) γράφει για συγκεκριμένο σκοπό. Θέλει να χτυπήσει εμένα. Εμένα χτυπάει, αλλά χτυπάει και το ναυτικό» λέει ο πρώην υπουργός. «Λέει (σ.σ. το δημοσίευμα) ότι παρόλο που το ναυτικό και εγώ εισηγήθηκα εσύ πήγες στα καινούργια (σ.σ. υποβρύχια). Αυτό λέει το δημοσίευμα, όχι ότι είναι αλήθεια» ακούγεται σε άλλο σημείο της συνομιλίας ο Γιάννης Σμπώκος, αφού πρώτα ο Άκης Τσοχατζόπουλος επέμεινε πως το δημοσίευμα αναφέρει ψευδή στοιχεία και πως είναι κατευθυνόμενο.
Σε άλλη συνομιλία, ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννης Σμπώκος συζητούν για τον τρόπο που επέλεξαν να κάνουν το παιχνίδι με τα γερμανικά και τα αγγλικά υποβρύχια. Ακόμα ο Άκης ψάχνει να βρει τρόπο να καταθέσει 5.000 ευρώ στο δικαστήριο προκειμένου να μην τεθεί υπό κράτηση, ενώ διστακτικά ζητάει τη βοήθεια του Σμπώκου, με εγγυητικές τραπεζικές επιστολές προκειμένου να μην εμφανίσει δικά του χρήματα. 

«Συγκεκριμένα τώρα όμως Γιάννη, εγώ αύριο θα πήγαινα μέσα αν δεν είχα 5000 συναλλαγματικές. Τι γίνεται με τα χρήματα περιμένουμε τους ανθρώπους δεν θα κάνουμε τίποτα; Δεν θα μας φέρουνε χρήματα; Τι θα γίνει;» ρωτά ο πρώην υπουργός τον συνεργάτη του για να πάρει την απάντηση: «Δεν συμφωνήσαμε να στείλουμε τους ανθρώπους; Δώσαμε μια ευκαιρία αφού εκτιμήσουν την κατάσταση τι περιμένουνε από τους άλλους και πρέπει να την στείλουμε και εμείς γρήγορα και μετά να πάρουμε αποφάσεις... από εκεί και πέρα εσύ πρέπει να καταθέσεις κάποια χρήματα από ότι κατάλαβα έτσι;».
Στο τελευταίο κομμάτι των συνομιλιών αριθμούνται τα άτομα που εν δυνάμει θα μπορούσαν να βοηθήσουν οικονομικά τον Άκη, μιας και έχουν ωφεληθεί τα μέγιστα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. «Χρειάζομαι λεφτά» είναι η πρώτη φράση του Άκη Τσοχατζόπουλου προς τον Γιάννη Σμπώκο. «Θα με βάλουνε μέσα» συνεχίζει σε άλλο σημείο της συνομιλίας, «θα με βάλουνε μέσα αν δεν καταθέσω εγώ λεφτά την Δευτέρα... την Παρασκευή» προσθέτει. «Nα βρεθούνε λοιπόν δέκα άνθρωποι να βάλουνε από 10.000» ακούγεται να απαντά ο συνεργάτης του πρώην υπουργού. «Άμα πάρεις τον Κοτζιόπουλο, άμα πάρεις τον Τζιόκα, άμα πάρεις τον Αγραφιώτη» προτείνει ο Γιάννης Σμπώκος και απαντά ο Άκης Τσοχατζόπουλος: «Τον Κοτζιόπουλο; Δεν έχω σχέσεις με τον Αγραφιώτη», ενώ σε άλλη στιγμή αναφέρει: «Πήρα τον Ραυτόπουλο, πήρα τον Δασκαλάκη, πήρα τον άλλον, θέλω να σου πω ό,τι μπορούν θα κάνουν οι άνθρωποι».
Η απάντηση του Γ. Ραυτόπουλου

Όπως προκύπτει από τις συνομιλίες, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αναζητούσε απεγνωσμένα να βρει χρήματα. Ζητούσε οικονομική βοήθεια από παλιούς φίλους αλλά και συνεργάτες του όμως το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για τον ίδιο. Μεταξύ των ατόμων -που όπως ισχυρίζεται- ζήτησε οικονομική βοήθεια είναι και ο Γιώργος Ραυτόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ και φυσικά στέλεχος και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια ο Γιώργος Ραυτόπουλος, σε επικοινωνία που είχε η εκπομπή μαζί του ενώ αρχικά αρνήθηκε ότι ο πρώην υπουργός του ζήτησε οικονομική βοήθεια, στη συνέχεια ανέφερε ότι ο Τσοχατζόπουλος ζητούσε γενικά οικονομική βοήθεια από πολλούς.

Όμως, ο κύριος Ραυτόπουλος θα πρέπει να μας απαντήσει τι εννοεί ο Άκης στις συνομιλίες όταν αναφέρει προς τον Σμπώκο «τα πήρε ο Ραυτόπουλος εκείνα τότε».
Η απάντηση του Γ. Αγραφιώτη

Σύμφωνα με τις συνομιλίες Άκη-Σμπώκου, ο Γιώργος Αγραφιώτης, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, φαίνεται να ωφελήθηκε αρκετά…. καθώς οι δύο κάνουν λόγο για βενζινάδικα που απέκτησε μετά από τη μεσολάβηση του Άκη Τζοχατζόπουλου. Επίσης ο Αγραφιώτης είναι και ένα από τα άτομα που ο κ. Τσοχατζόπουλος σκεφτόταν να απευθυνθεί προκειμένου να του ζητήσει οικονομική βοήθεια.

Βέβαια ο Γιώργος Αγραφιώτης, σε επικοινωνία που είχε η εκπομπή μαζί του, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι ιδιοκτήτης πρατηρίων καυσίμων ενώ ανέφερε πως ο Τζοχατζόπουλος ποτέ δεν του ζήτησε οικονομική βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου