Πολιτική και Οικονομία, Πανεπιστήμιο, Αθλητικά, Κόσμος, Διάφορα, Θεσσαλονίκη News, Κοινωνία

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Κοινό εκλογικό μέτωπο Κουβέλη-Λοβέρδου με «γάμο» των κομμάτων τους

Η συγκρότηση ενός κοινού εκλογικού μετώπου με συνεργασία σε όλες τις εκλογές (βουλευτικές, ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές) είναι ο στόχος των προσπαθειών σύγκλισης ανάμεσα στη ΔΗΜΑΡ και τη «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», σύμφωνα με όσα δήλωσαν ο Φώτης Κουβέλης και ο Ανδρέας Λοβέρδος, οι οποίοι συμμετείχαν σε κοινή εκδήλωση των δύο κομμάτων στη Θεσσαλονίκη για την αγροτική οικονομία.
«Κάνουμε μια κοινή εκδήλωση αναφορικά με τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα και ιδιαίτερα της αγροτικής οικονομίας. Πορευόμαστε και συζητάμε και συμπράττουμε στο πλαίσιο μιας συμπαράταξης ακριβώς για τη δημιουργία του τρίτου πόλου, του πόλου του δημοκρατικού σοσιαλισμού», τόνισε ο κ. Κουβέλης.
«Η σημερινή μας εκδήλωση είναι μια πρώτη απόπειρα καταγραφής με δημόσιο τρόπο, με έντιμο τρόπο, με ανοιχτό τρόπο, χωρίς έμμεσους, χωρίς αντιπροσώπους, χωρίς πλάγια λόγια, των δυνατοτήτων που έχουμε να συνεργαστούμε, ξεκινώντας από το προγραμματικό επίπεδο, για θέματα που αφορούν τον πολίτη, την ύφεση και την ανεργία», επισήμανε από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος και υπογράμμισε:
«Θα πούμε, χωρίς να έχουμε κάνει καμιά προσυνεννόηση επί της προγραμματικής ουσίας, πως βλέπουμε και τα δύο κόμματα τον πρωτογενή τομέα. Η σημερινή καταγραφή των πολιτικών συμπτώσεων θα είναι η αρχή μιας πορείας. Το τέλος της το έχουμε διαγράψει. Δεν έχουμε καταλήξει, αλλά έχουμε ελπίδες πολλές ότι θα έχουμε μια ευτυχή κατάληξη. Θέλουμε στο τέλος αυτής της διαδρομής μια συνεργασία στο πεδίο ενός εκλογικού μετώπου. Όχι προσχωρήσεις τους ενός στον άλλον. Ένα εκλογικό μέτωπο, με το οποίο θα συνεργαστούμε, όχι υποκριτικά στις ευρωεκλογές ή στις δημοτικές εκλογές, αλλά σε όλες τις εκλογές. Αλλά για να φτάσουμε σε αυτό πρέπει να προχωρήσουμε μέσα από συμφωνίες στα μεγάλα θέματα».
Την εκδήλωση που έγινε σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς» παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Χρήστος Αηδόνης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης, και ο περιφερειακός σύμβουλος Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου