Πολιτική και Οικονομία, Πανεπιστήμιο, Αθλητικά, Κόσμος, Διάφορα, Θεσσαλονίκη News, Κοινωνία

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Κορυφώνεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και του Πρωθυπουργού και με την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας τα μεσάνυχτα κορυφώνεται σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2014... 
Σε μία προσπάθεια να τονώσει το ηθικό των βουλευτών εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας και δεδομένης της γαλάζιας γκρίνιας που υπήρξε τις προηγούμενες ημέρες για τα θέματα της φορολόγησης και των πλειστηριασμών, ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς είχε χθες συνομιλία με βουλευτές του κόμματός του και κοινοβουλευτικούς συντάκτες. 



Σύμφωνα με τη «Ν», ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, επισημαίνοντας πως ότι οι ειδήσεις από το εξωτερικό είναι θετικές. 

Τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, που έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής ακόμη και κυβερνητικών βουλευτών υπερασπίστηκε χθες μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, ενώ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. 

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Γ. Στουρνάρα ως «σύγχρονο σάκο του μποξ» και υποστήριξε ότι «σημασία δεν έχει το αν θα κάνεις λάθη», αλλά «αν μπορείς να κρατάς το καράβι στην πορεία και να έχεις αποτέλεσμα». 

«Και το αποτέλεσμα λέει ότι το οικονομικό επιτελείο, Γ. Στουρνάρας, Χρ. Σταϊκούρας, Γ. Μαυραγάνης, παρέλαβε μία χώρα που ήταν έξω από την Ε.Ε. και δεν ξέραμε αν θα ξημερώσει μέσα στην ενωμένη Ευρώπη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ενάμιση χρόνο μετά δεν υπάρχει ούτε ένας παράγοντας που να μην καταλαβαίνει ότι έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο», ανέφερε. 

Επικρίσεις κατά του Γ. Στουρνάρα, αλλά και κατά του Αντ. Σαμαρά, διατύπωσε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, ενώ αμφισβήτησε το πρωτογενές πλεόνασμα λέγοντας ότι προκύπτει επειδή δεν υλοποιείται το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και δεν δίνεται η επιστροφή του ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου