Πολιτική και Οικονομία, Πανεπιστήμιο, Αθλητικά, Κόσμος, Διάφορα, Θεσσαλονίκη News, Κοινωνία

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Κρίσιμα ραντεβού για την Κεντροαριστερά την ερχόμενη εβδομάδα


Κρίσιμη εβδομάδα για την Κεντροαριστερά είναι αυτή που ξεκινά, καθώς τη Δευτέρα διοργανώνεται στο θέατρο Ακροπόλ η κεντρική εκδήλωση της κίνησης των 58, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη ξεκινά το 2ο συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς. Οι εκδηλωσεις αυτές λαμβάνουν μια διαφορετική διάσταση υπό το πρίσμα δημοσκοπικών ευρημάτων σύμφωνα με τα οποία η πλειονότητα των πολιτιών επιθυμεί τη δημιουργία ενός ισχυρού κόμματος μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκδήλωση στο Ακροπόλ (19:00, Ιπποκράτους 9-11) βασικός ομιλητής θα είναι ο Γ.Βούλγαρης. Επίσης, θα μιλήσουν ο Παρασκευάς Αυγερινός και ο Γιάννης Μπέζος. Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, παρόντες στην εκδήλωση θα είναι οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Κώστας Σημίτης.

Σύμφωνα με Τα Νέα, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο αυστριακός επικεφαλής της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Χάνες Σβόμποντα.

Σε ό,τι αφορά το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, στις εργασίες αναμένεται να τεθεί το θέμα της πρωτοβουλίας των 58 και η σχέση του κόμματος του Φώτη Κουβέλη με αυτή, αν και ο τελευταίος θεωρεί πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για συνεργασία, καθώς πιστεύει πως δεν τηρούν αποστάσεις από την κυβερνητική πολιτική, ούτε αποκλείουν συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο καταλογίζει σύμπλευση με νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

«Αγκάθι» για τη ΔΗΜΑΡ αναμένεται να αποτελέσει -για μια ακόμη φορά- η στάση του γραμματέα του κόμματος και στενού συνεργάτη του Φώτη Κουβέλη- Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της συζήτησης με τους 58, στο πλαίσιο συμμαχιών της ΔΗΜΑΡ με όμορους χώρους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου