Πολιτική και Οικονομία, Πανεπιστήμιο, Αθλητικά, Κόσμος, Διάφορα, Θεσσαλονίκη News, Κοινωνία

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Πρόεδρος του ΔΣΘ επανεξελέγη ο Ν. Βαλεργάκης

Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) επανεξελέγη ο Νίκος Βαλεργάκης, ο οποίος προέρχεται από τη ΝΔ, επικράτησε οριακά στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών τής απερχόμενης αντιπροέδρου του Συλλόγου, Γιάννας Παναγοπούλου.
Όπως προκύπτει από τα τελικά αποτελέσματα, ο παλιός και νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΣΘ απέσπασε 1.413 ψήφους (50,77%) έναντι 1.370 ψήφων (49,23%) που έλαβε η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ, αλλά ως ανεξάρτητη σ΄ αυτές τις εκλογές, Γιαν. Παναγοπούλου.
Σύμφωνα με τον νέο κώδικα δικηγόρων η θητεία του νέου προέδρου είναι 4ετής και για τον Ν. Βαλεργάκη θα είναι ηδεύτερη κατά σειρά θητεία του.
Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε η συμμετοχή των αρχαιρεσιών του ΔΣΘ στο δεύτερο γύρο, καθώς, από το σύνολο των 6.323 εγγεγραμμένων μελών ψήφισαν 3.184 δικηγόροι (ποσοστό συμμετοχής 50,36%), ενώ τα άκυρα και τα λευκά ψηφοδέλτια ήταν 401.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μία βδομάδα, στον πρώτο γύρο των εκλογών ο Ν. Βαλεργάκης, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Δικηγορική Πρωτοπορία», είχε λάβει από την προεδρική κάλπη 1.010 ψήφους (25,48%), ενώ η Γιαν. Παναγοπούλου του συνδυασμού «Ανοιχτοί Ορίζοντες», έλαβε 616 ψήφους (15,54%).
Οι δύο υποψήφιοι είχαν αφήσει εκτός μάχης, τον Χρήστο Μπακέλλα, ο οποίος συγκέντρωσε 14,56% (577). Η συμμετοχή στον α΄ γύρο είχε ανέλθει σε 67,16%.
Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΔΣΘ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αφού ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του που τον τίμησαν με την ψήφο τους, έκανε λόγο για μία δύσκολη εκλογική μάχη και νίκη που ήρθε με μεγάλη προσπάθεια και κόπο.
«Από ‘δω και πέρα είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, τα οποία είναι πολύ σημαντικά και δύσκολα. Έχουμε την αποφασιστικότητα, τη δύναμη και τη θέληση, και πιστεύω ότι τελικά θα τα καταφέρουμε με κύριο στόχο την οικονομική και φορολογική ελάφρυνση του δικηγόρου», δήλωσε συγχαίροντας την αντίπαλό της για τον αγώνα και την μεγάλη της προσπάθεια.
«Όλοι θα είμαστε συνεργάτες στο νέο συμβούλιο. Το σύνθημά μας είναι ενωμένοι για τη δικηγορία αυτό θα το κάνουμε πράξη» κατέληξε.
Από την πλευρά της, η Γιαν. Παναγοπούλου, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων ανέφερε: «Για λίγες ψήφους δεν αλλάξαμε σελίδα. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για έναν παρεμβατικό σύλλογο στην κοινωνία, γιατί πιστεύουμε ότι τα προβλήματα των δικηγόρων μπορούν να λυθούν με κοινωνικές συμμαχίες, κι όχι με αμιγώς συντεχνιακές λογικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου