Πολιτική και Οικονομία, Πανεπιστήμιο, Αθλητικά, Κόσμος, Διάφορα, Θεσσαλονίκη News, Κοινωνία

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

Eφημερίδα της ΠΓΔΜ αποκαλύπτει τη νέα ελληνική πρόταση για την ονομασία των Σκοπίων

Την ονομασία «Σλαβο-Αλβανική Μακεδονία» υποστηρίζει η σκοπιανή εφημερίδα Dnevnik ότι πρότεινε για τα Σκόπια ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης στον ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.
Η συγκεκριμένη εφημερίδα, σύμφωνα με το protothema.gr, η οποία είναι γνωστή για τις σχέσεις της με την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι και η οποία και στο παρελθόν και άλλες φορές επιχείρησε να δημιουργήσει εντυπώσεις, με πληροφορίες, ωστόσο, που ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν, αναφέρει, επίσης, ότι η νέα ονομασία προτάθηκε από την Ελλάδα κατά την τελευταία συνάντηση του απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και των Σκοπίων, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι.
Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της Dnevnik, απαίτησε η προτεινόμενη ονομασία να ισχύει έναντι όλων (erga omnes).
Σημειώνετα ότι μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση της φερόμενης ελληνικής πρότασης για επίλυση της διαφοράς της ονομασίας από το υπουργείο Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου